Microsoft a investigat o „relaţia intimă” a lui Bill Gates cu o angajată, înainte de plecarea acestuia din consiliul de administraţie

  • Bill Gates a fost rugat să renunţe la poziţia din consiliul Microsoft după ce au apărut informaţii că a avut o relaţie romantică cu o angajată de sex feminin din companie, relatează Wall Street Journal, citând persoane apropiate situaţiei.
  • Membrii consiliului de administraţie de la Microsoft Corp ar fi decis în 2020 că este împotriva regulamentului intern ca cofondatorul companiei Bill Gates să continue să facă parte din consiliul său de administraţie, în timp ce era investigată o posibilă relaţia romantică a miliardarului cu o angajată Microsoft.
  • Cofondatorul şi fostul şef al gigantului tehnologic din SUA a renunţat la poziţia din consiliul Microsoft în martie 2020.
3822 afișări
Imaginea articolului Microsoft a investigat o „relaţia intimă” a lui Bill Gates cu o angajată, înainte de plecarea acestuia din consiliul de administraţie

Microsoft a investigat o „relaţia intimă” a lui Bill Gates cu o angajată înainte de plecarea acestuia din poziţia din consiliul de administraţie

Citând surse nenumite, jurnalul a precizat că membrii consiliului de administraţie care au analizat problema au angajat o firmă de avocatură la sfârşitul anului 2019 pentru a efectua o anchetă după ce un inginer Microsoft a afirmat într-o scrisoare că a avut o relaţie sexuală cu Bill Gates ce s-a întins pe mai mulţi ani.

Aceasta a fost „o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă”, a declarat pentru The Journal o purtătoare de cuvânt a lui Bill Gates. Ea a mai precizat pentru The Journal că „decizia sa de a renunţa la funcţia din consiliu nu a fost în nici un fel legată de această chestiune”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Gates a părăsit Microsoft pentru a se concentra mai mult asupra organizaţiei sale filantropice, Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Gates şi soţia sa Melinda, care au cofondat organizaţia caritabilă în urmă cu două decenii pentru a lupta împotriva sărăciei şi bolilor globale, şi-au anunţat divorţul pe 3 mai după 27 de ani de căsătorie.

Într-un e-mail trimis de Associated Press, Microsoft a spus că „a primit în a doua jumătate a anului 2019 informaţia că Bill Gates a încercat să iniţieze o relaţie intimă cu un angajat al companiei în anul 2000. Compania a angajat o firmă de avocatură externă, pentru a efectua o anchetă aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a ridicat îngrijorarea.”

Duminică, New York Times a precizat într-un articol publicat dumincă că Gates şi-a dezvoltat „o reputaţie pentru conduita îndoielnică în medii legate de muncă”.

The Times a scris că, în cel puţin câteva ocazii, Gates a făcut avansuri femeilor care lucrau pentru el la Microsoft şi la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. The Times a citat persoane cu cunoştinţe directe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici