Hackerii ruşii care au piratat email-urile lui Hillary Clinton în 2016 au încercat acelaşi lucru cu Joe Biden

  • Serverele uneia dintre firmele de consultanţă ale lui Joe Biden au fost atacate de hackeri
  • Atacul a fost lansat de acelaşi grup care i-a furat email-urile lui Hillary Clinton în 2016
  • Grupul de hackeri este controlat de agenţia de informaţii militare din Rusia
1032 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşii care au piratat email-urile lui Hillary Clinton în 2016 au încercat acelaşi lucru cu Joe Biden

Hackerii ruşii care piratat mail-urile lui Hillary Clinton în 2016, au încercat acelaşi lucru cu Joe Biden

Microsoft Corp a alertat recent una dintre principalele firme de consultanţă în campania electorală a candidatului la preşedinţie, Joe Biden, că a fost vizată de hackeri, scrie Reuters.

Tentativele de hacking au vizat computerele personalului de la SKDKnickerbocker din Washington, o firmă de strategie de campanie şi comunicare care lucrează cu Biden şi alţi democraţi proeminenţi.

Microsoft Corp a identificat hackerii ca fiind aceeaşi grupare care a spart serverele de campanie a fostului candidat democratic la preşedinţie, Hillary Clinton, şi au publicat e-mail-urile unor persoane din echipa acesteia.

Grupul, pe care mulţi cercetători cibernetici îl numesc „Fancy Bear”, este controlat de agenţia de informaţii militare din Rusia, potrivit rapoartelor serviciilor americane de informaţii, publicate după alegerile din 2016.

O sursă apropiată de SKDK a declarat pentru Reuters că hackerii nu au reuşit să obţină acces la reţelele firmei. „Sunt bine apărate, deci nu a existat nicio breşă”, a spus aceasta.

Agenţiile de informaţii americane au alarmat echipele de campanie cu privire la posibilele încercări ale guvernelor străine de a interveni în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Investigaţiile efectuate de fostul consilier special Robert Mueller şi de comitetul de informaţii al Senatului au ajuns la concluzia că afiliaţii guvernului rus au intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a încerca să-l ajute pe republicanul Donald Trump să fie ales. Mueller a avertizat că Rusia se amestecă şi în actuala campanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici