Migraţia netă în Marea Britanie s-ar putea diminua cu 100.000 de persoane pe an, dacă ţara părăseşte UE

Migraţia netă în Marea Britanie s-ar putea diminua cu aproximativ 100.000 de persoane pe an, dacă această ţară votează să părăsească Uniunea Europeană, a estimat grupul de presiune Migration Watch într-un raport, citat de BBC News online.

686 afișări
Imaginea articolului Migraţia netă în Marea Britanie s-ar putea diminua cu 100.000 de persoane pe an, dacă ţara părăseşte UE

Migraţia netă în Marea Britanie s-ar putea diminua cu 100.000 de persoane pe an, dacă ţara părăseşte UE (Imagine: Shutterstock)

Grupul a anunţat că în cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, Guvernul ar trebui să introducă permise de muncă pentru cetăţenii blocului comunitar.

O asemenea măsură ar diminua migraţia netă - diferenţa între numărul de oameni care vin şi cei care pleacă - de la 180.000 la 65.000 de persoane pe an, a estimat grupul.

Marea Britanie ar trebui să organizeze un referendum până la sfârşitul anului 2017 despre rămânerea în UE sau părăsirea blocului comunitar.

Raportul emis de grupul Migration Watch analizează eventualele politici privind fenomenul migraţiei care ar putea fi introduse dacă Marea Britanie votează să nu mai fie stat membru UE.

În document este specificat faptul că un sistem care foloseşte permise de muncă, similar cu cel folosit pentru imigranţii din state non-UE care ajung în Marea Britanie, ar putea reduce cu o cincime numărul de cetăţeni UE care vin în Marea Britanie să muncească şi prin urmare, "să reducă substanţial migraţia netă cu aproximativ 100.000 de persoane pe an, de la nivelul actual de 180.000".

Observatorul pentru Migraţie al Universităţii Oxford a comunicat că dacă ar deveni mai dificil pentru angajatori să recruteze muncitori din UE, ei ar putea încerca să aducă în ţară mai mulţi imigranţi din afara Europei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici