Mihai Ghimpu: Traian Băsescu "ţine foarte mult la Alianţa pentru Integrare Europeană"

Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat că preşedintele României nu este de partea sa sau a premierului Vlad Filat, şi că Traian Băsescu "ţine foarte mult la Alianţa pentru Integrare Europeană" aflată la putere, într-un interviu citat de ediţia online a Jurnal de Chişinău.

15 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu: Traian Băsescu "ţine foarte mult la Alianţa pentru Integrare Europeană"

Mihai Ghimpu: Traian Băsescu "ţine foarte mult la Alianţa pentru Integrare Europeană" (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"El ţine foarte mult la Alianţa pentru Integrare Europeană. Poate se va întâlni şi cu Urechean şi Lupu", a spus liderul, într-un interviu pentru portalul Unimedia.md. În privinţa propunerii unei alte formaţiuni politice moldovene, Partidul Naţional Liberal, de a crea o Uniune interstatală între Republica Moldova şi România, Ghimpu consideră că aceasta este o "prostie".

În legătură cu alegerile prezidenţiale, Ghimpu a afirmat că mai poate exista şi un al treilea candidat din partea Partidului Liberal, în afară de el şi de Dorin Chirtoacă, primarul capitalei.

Potrivit lui Ghimpu, condamnarea comunismului va avea loc cu siguranţă, înainte sau după alegeri.

Preşedintele interimar şi-a exprimat speranţa că postul public român de televiziune TVR va emite în Republica Moldova cât se poate de repede. "România ne-a ajutat de atâtea ori, dar noi am pretins o datorie pentru difuzarea TVR-ului în Republica Moldova. (Gheorghe) Gorincioi (Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, n.red.) mi-a spus ca în trei luni va fi TVR, dar nu s-a întâmplat aşa. Sperăm că se va rezolva în curând situaţia", a precizat Ghimpu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici