Mihai Şora, mesaj emoţionant după moartea prinţului Philip. „Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine”

  • Mihai Şora a fost printre primele personalităţi din România care au avut reacţii după decesul prinţului Philip.
  • Scriitorul a postat o fotografie cu Alteţa sa când era mic.
  • „Aşa cum stă aici, în costumul de baie al copiilor de odinioară, cu picioruşele în nisip, ghicim că se află la marginea mării. Pare puţin contrariat ori poate de vină este doar soarele care îi dă în ochi. Ţine în mâini un steguleţ cu dungi… Al Greciei”, descrie Şora o fotografie cu prinţul, de pe vremea când era doar un copil.
4283 afișări
Imaginea articolului Mihai Şora, mesaj emoţionant după moartea prinţului Philip. „Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine”

Mihai Şora

Scriitorul Mihai Şora a postat un mesaj emoţionant vineri, pe Facebook, după ştirea decesului prinţului Philip. Academicianul şi-a oferit condoleanţele Familiei Regale şi a postat o fotografie cu consortul Reginei Elisabeta la o vârstă fragedă, oferind câteva cuvinte de apreciere la adresa acestuia.

„Aşa cum stă aici, în costumul de baie al copiilor de odinioară, cu picioruşele în nisip, ghicim că se află la marginea mării. Pare puţin contrariat ori poate de vină este doar soarele care îi dă în ochi. Ţine în mâini un steguleţ cu dungi… Al Greciei.
 
Din legenda fotografiei aflăm că a fost făcută în anul 1925, pe plaja din Pas de Calais, în Franţa, deci după abdicarea unchiului său, regele Constantin I, şi împrăştierea familiei.
 
Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine, austeritatea şi bunul-simţ, prudenţa expresiei, echilibrul. Şi care va fi practicat toată viaţa una dintre cele mai exigente virtuţi: fidelitatea.
 
Dumnezeul să-l odihnească”, a scris Mihai Şora, pe pagina sa de socializare.
 
Şi preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul de Twitter.
„Am aflat cu mare tristeţe despre decesul Alteţei Sale Regale, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală şi de poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanţele şi încrederea deplină că istoria va onora contribuţia Alteţei Sale Regale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici