Mihail Formuzal: Găgăuzia îşi va declara independenţa dacă Republica Moldova semnează Acordul cu UE

Regiunea autonomă Găgăuzia îşi va declara independenţa, în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor lua decizia de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, a declarat başcanul Mihail Formuzal, într-un interviu pentru publicaţia turcă Milliyet, relatează UNIMEDIA.

1142 afișări
Imaginea articolului Mihail Formuzal: Găgăuzia îşi va declara independenţa dacă Republica Moldova semnează Acordul cu UE

Mihail Formuzal: Găgăuzia îşi va declara independenţa dacă Republica Moldova semnează Acordul cu UE (Imagine: Shutterstock)

"În realitate, vrem să rămânem în hotarele Republicii Moldova cu statutul actual autonom. Dar Guvernul de la Chişinău promovează o politică de divizare a ţării. Autorităţile centrale doresc aderarea Republicii Moldova la NATO şi UE. Noi şi populaţia din Transnistria ne opunem acestei idei", a declarat başcanul Mihail Formuzal.

"Noi producem vinuri şi produse agricole care ulterior sunt vândute în Rusia. Nu le vom putea vinde în UE. Dacă Rusia ne taie cordonul ombilical, vom fi distruşi. Prin urmare, în cazul în care Guvernul moldovean va încheia cu orice preţ Acordul cu UE, noi ne vom proclama independenţa", a mai afirmat Formuzal.

Într-un referendum organizat în luna februarie, locuitorii din regiunea autonomă găgăuză s-au pronunţat masiv în favoarea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Vamală susţinută de Rusia, dar şi a independeţei regiunii, iniţiativă criticată dur de autorităţile de la Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici