Mii de băieţi şi bărbaţi au urmărit pe ecrane, la Raqqa, imaginile cu pilotul iordanian ars de viu

Mii de băieţi şi bărbaţi au urmărit, pe ecrane instalate în pieţele şi pe străzile din oraşul sirian Raqqa, înregistrarea video cu pilotul militar iordanian ars de viu de gruparea jihadistă Stat Islamic, relatează sâmbătă site-ul Ynetnews.com.

836 afișări
Imaginea articolului Mii de băieţi şi bărbaţi au urmărit pe ecrane, la Raqqa, imaginile cu pilotul iordanian ars de viu

Mii de băieţi şi bărbaţi au urmărit pe ecrane, la Raqqa, imaginile cu pilotul iordanian ars de viu

Ecrane gigantice au fost instalate marţi seara pe străzile şi în pieţele din oraşul sirian Raqqa, fieful grupării jihadiste Stat Islamic. Pe măsură ce se răspândeau informaţiile privind "spectacolul" care urma să înceapă, mii de bărbaţi şi băieţi s-au strâns în jurul ecranelor.

În acelaşi timp, organizaţia teroristă a publicat pe Internet înregistrarea video în care poate fi văzut pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, capturat după prăbuşirea avionului de vânătoare F-16 în Siria pe 24 decembrie 2014. Presa internaţională a decis că imaginile sunt prea dure pentru a fi difuzate.

Însă la Raqqa, mii de băieţi şi bărbaţi au urmărit cu atenţie întreaga filmare, mulţi dintre ei scandând "Allah Akbar" în timp ce cuşca în care se afla pilotul era mistuită de flăcări. "L-aş fi ars pe pilot cu mâinile mele", a afirmat un băiat care privea fascinat imaginile.

Pentru persoanele care locuiesc mai departe de Raqqa, gruparea Stat Islamic a distribuit 4.000 de copii ale înregistrării video în oraşul Mosul, din nordul Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici