Mii de deţinuţi din California sunt în greva foamei

Mii de deţinuţi din California sunt de nouă zile în greva foamei, denunţând condiţiile grele din penitenciare, informează CNN.

176 afișări
Imaginea articolului Mii de deţinuţi din California sunt în greva foamei

Mii de deţinuţi din California sunt în greva foamei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 12.000 de deţinuţi sunt în greva foamei în cel puţin opt închisori din statul California, anunţă o organizaţie pentru protejarea drepturilor deţinuţilor.

"Sperăm că această participare masivă la protest îi va obliga pe oficialii de la Administraţia penitenciarelor să onoreze revendicările de bază ale oamenilor închişi în spatele acestor ziduri", a declarat Isaac Ontiveros, purtătorul de cuvânt al organizaţiei. "Există oameni care se află în izolare carcerală de 20 de ani", a spus el.

Departamentul pentru Corecţie şi Reabilitare din California a confirmat că mii de deţinuţi sunt în greva foamei.

Autorităţile au avertizat că deţinuţii care participă la acest protest vor fi sancţionaţi, iar organizatorii grevei ar putea fi mutaţi în celule izolate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici