Mii de femei au protestat la Cairo faţă de agresiunile forţelor armate asupra protestatarelor

Mii de femei au participat la manifestaţii în Cairo faţă de agresiunile forţelor de ordine asupra femeilor protestatare. Demonstranţii purtau fotografii ale unei femei care a fost bătută şi târâtă pe străzi, fiind expusă lenjeria intimă - un incident care i-a şocat pe egipteni.

472 afișări
Imaginea articolului Mii de femei au protestat la Cairo faţă de agresiunile forţelor armate asupra protestatarelor

Mii de femei au protestat la Cairo faţă de agresiunile forţelor armate asupra protestatarelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestul a avut loc în piaţa Tahrir unde în ultimele cinci zile s-au produs ciocniri violente între demonstranţi şi forţele de ordine, relatează BBC News în pagina electronică.

Secretarul de Stat Hillary Clinton a acuzat luni poliţia egipteană şi soldaţii că vizează intenţionat femeile. Aceasta a declarat la Washington că femeile sunt umilite pe aceleaşi străzi unde şi-au riscat vieţile pentru revoluţie. "Această umilire sistematică a femeilor egiptene dezonorează revoluţia, aduce ruşine statului şi uniformei şi nu este demnă de un popor măreţ", a declarat aceasta în faţa publicului de la Georgetown University. Clinton a numit "şocante" evenimentele ultimelor zile.

Protestatara Navara Negm a declarat că forţele de securitate încearcă în mod deliberat să umilească femeile. "Ei ştiu că oamenii cărora nu le pasă de propria viaţă le pasă de mama lor, soţie sau soră. Aşa că au vrut să umilească întreg poporul egiptean umilind femeile", a declarat aceasta pentru BBC.

Într-o declaraţie, Consiliul Suprem al Forţelor Armate şi-a exprimat "adâncul regret către femeile puternice ale Egiptului pentru fărădelegile recentelor incidente din cadrul protestelor în faţa Parlamentului şi a Guvernului". Anterior, generalul Adil Emara, un membru al consiliului militar, a declarat că atacul asupra femeii a fost un incident izolat şi se află sub anchetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici