Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a Guvernului Netanyahu - VIDEO

Mii de persoane au participat, sâmbătă seara, la Tel Aviv, la un protest anticorupţie, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu, care este anchetat pentru presupuse fapte de abuz de putere, informează site-ul postului France 24.

1777 afișări
Imaginea articolului Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a Guvernului Netanyahu - VIDEO

Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a Guvernului Netanyahu - VIDEO

Unii protestatari au afişat mesaje în care cerea demisia "ministrului infractor" şi a altor membri "corupţi" ai Guvernului Netanyahu.

În urmă cu câteva zile, Netanyahu a acuzat poliţia că ar fi demarat o anchetă împotriva sa cu scopul înlăturării sale din funcţia de prim-ministru.

O demonstraţie similară a avut loc şi la Ierusalim, la care a participat şi fostul ministru al Apărării, Moshe Yaalon.

Fosul ministru a spus despre corupţie că "este o boală" şi "o ameninţare mai mare decât pericolul iranian, (mişcarea libaneză) Hezbollah, (mişcarea palestiniană) Hamas ori (reţeaua teroristă) Stat Islamic".

Protestele, care au loc săptămânal, au izbucnit în urma iniţierii unor anchete de corupţie ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzaţiile.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituţii media.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici