Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a premierului Netanyahu

Mii de persoane au participat, sâmbătă seara, la Tel Aviv, la un protest anticorupţie şi faţă de premierul Benjamin Netanyahu, care este anchetat pentru presupuse fapte de abuz de putere, informează agenţia de ştiri Reuters.

572 afișări
Imaginea articolului Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a premierului Netanyahu

Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a premierului Netanyahu

Poliţia a estimat că la manifestaţie au participat aproximativ 10.000 de persoane.

Protestele, care au loc săptămânal, au izbucnit în urma iniţierii unor anchete de corupţie ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzaţiile.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituţii media.

Partidul Likud, formaţiunea de dreapta condusă de Netanyahu, a catalogat protestul drept o demonstraţie a activiştilor de stânga şi a îndemnat cetăţenilor israelieni să-l susţină pe premier care luptă să apere Israelul în faţa criticilor internaţionale după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

În cursul protestelor, participanţii s-au declarat susţinători ai partidelor atât de dreapta, cât şi de stânga. Sâmbătă, unii protestatari au afişat mesaje ca: "Nici de stânga, nici de dreapta (cerem) integritate", sau "Ne-am săturat de (politicieni) corupţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici