Mii de muntenegreni au sărbătorit în stradă rezultatul obţinut de partidele de opoziţie la alegeri

  • Câteva mii de susţinători ai partidelor de opoziţie au ieşit în stradă la Podgorica, capitala Muntenegrului.
  • O coaliţie formată din trei grupări de opoziţie a declarat că a obţinut suficiente voturi pentru a forma următorul Guvern.
  • "Aceasta este libertatea. Muntenegru a experimentat libertatea după 32 de ani", spune unul dintre manifestanţi.
1213 afișări
Imaginea articolului Mii de muntenegreni au sărbătorit în stradă rezultatul obţinut de partidele de opoziţie la alegeri

Mii de muntenegreni au sărbătorit în stradă rezultatul obţinut de partidele de opoziţie la alegeri

Câteva mii de susţinători ai partidelor de opoziţie din Muntenegru au ieşit luni în stradă pentru a sărbători, pretinzând o victorie electorală asupra partidului pro-occidental care a condus ţara în ultimii 30 de ani.

La scrutinul de duminică, Partidul Democrat al Socialiştilor de la guvernare a câştigat cele mai multe voturi, aproximativ 35%, conform rezultatelor oficiale preliminare.

Cu toate acestea, o coaliţie formată din trei grupări de opoziţie a declarat că a obţinut suficiente voturi pentru a forma următorul guvern.

Principala alianţă pro-sârbă şi pro-rusă, "Pentru viitorul Muntenegrului", a câştigat aproape 33%, conform autorităţilor electorale de stat.

Au urmat alte două grupuri de opoziţie, cu aproximativ 12% şi, respectiv, 5%. Împreună, toate aceste formaţiuni ar avea 41 din cele 81 de locuri din Parlamentul de la Podgorica, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a aproape 90% din voturi.

Muntenegru s-a despărţit de Serbia printr-un referendum, în 2006, şi s-a îndepărtat de Belgrad şi de aliatul său ortodox Rusia, urmând un traseu pro-occidental şi aderând la NATO în 2017.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici