Mii de oameni demonstrează la Budapesta în semn de susţinere a refugiaţilor şi împotriva Guvernului

Până la 3.000 de persoane participau la o demonstraţie în centrul Budapestei joi seara, în semn de susţinere faţă de refugiaţi şi împotriva planurilor Guvernului condus de Viktor Orban de a impune restricţii în domeniul migrării, relatează MTI.

949 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni demonstrează la Budapesta în semn de susţinere a refugiaţilor şi împotriva Guvernului

Mii de oameni demonstrează la Budapesta în semn de susţinere a refugiaţilor şi împotriva Guvernului (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Mitingul, organizat de către asociaţia Migration Aid a început la Gara Nyugati, iar participanţii au mărşăluit până în Piaţa Kossuth, lângă Parlament. Unii participanţi agitau bannere cu sloganul "Nu în numele meu!", manifestându-şi astfel dezaprobarea faţă de măsurile pe care le-a propus Guvernul.

Zsuzsanna Zsohar de la Migration Aid a susţinut un discurs, în Piaţa Kossuth, cerând Parlamentului să nu adopte cele "44 de pagini de inumanitate" şi să retragă proiectele de legi.

În schimb, sunt necesare legi chibzuite şi eficiente, a subliniat activista.

Ea a cerut ca politica Ungariei în domeniul imigraţiei să susţină sistemul de cote propus de către Uniunea Europeană (UE).

Distribuirea "imigranţilor ilegali" între statele membre UE este o "soluţie iluzorie", a apreciat Orban joi într-o conferinţă de presă, la Bruxelles.

Comentând propunerea Comisiei Europene (CE) de introducere a unui sistem de cote, el a declarat că o asemenea soluţie ar fi interpretată ca o invitaţie adresată imigranţilor de a porni în marş către Europa.

Nimeni nu s-a întrebat câţi imigranţi vor veni după ce va fi introdusă, a spus el, apreciind că problema care apare este ce se va întâmpla după ce imigranţii vor fi fost distribuiţi şi cum va fi posibil să fie ţinuţi în statele în care sunt repartizaţi.

Permiterea accesului tuturor imigranţilor în Europa va însemna "sfârşitul Europei", a apreciat Orban, adăugând că este o "obligaţie creştină" să nu se dea speranţe care nu pot fi atinse. Orban a îndemnat, de asemenea, ca imigranţilor care provin din ţări în care nu este război să li se transmită mesajul că nu pot fi primiţi.

Parlamentarii urmează să se pronunţe prin vot, săptămâna viitoare, între altele, în legătură cu iniţiativa mobilizării armatei la frontieră, transformării traversării ilegale a frontierei în faptă penală, creării unor zone de tranzit de-a lungul frontierei cu Serbia, "închiderii ermetice" a Ungariei şi îndemnării liderilor europeni să protejeze continentul şi să-şi protejeze proprii cetăţeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici