Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva legalizării avorturilor

Câteva mii de persoane au manifestat dumincă la Madrid împotriva legalizării întreruperilor de sarcină, cerând abrogarea unei măsuri în acest sens adoptate recent.

21 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva legalizării avorturilor

Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva legalizării avorturilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scandând "Da vieţii, nu avortului" şi purtând bannere pe care scria "Legea privind avortul este o crimă de stat", manifestanţii au protestat faţă de legea criticată dur de mediile conservatoare, dar şi de Biserica Catolică.

Demonstraţia a fost organizată la apelul a peste 200 de grupuri spaniole care militează împotriva întreruperilor de sarcină şi a atras şi o delegaţie a asociaţiei franceze Dreptul de a naşte.

Legea trebuie abrogată deoarece este mai "liberticidă" decât legea franceză, care le acordă o "clauză de conştiinţă" medicilor care refuză să practice întreruperi de sarcină, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei franceze.

Opinia publică spaniolă susţine în mare măsură dreptul la întreruperea de sarcină, ca şi căsătoriile homosexuale şi alte reforme sociale adoptate după 2004 de guvernul socialist al premierului Jose Rodriguez Zapatero.

Mediile conservatoare şi catolice se opun însă categoric acestor reforme, iar episcopatul spaniol a cerut mobilizarea împotriva noii legi, un subiect care ar putea provoca polemici în cursul vizitei în Spania a Papei Benedict al XVI-lea, programată pentru luna noiembrie.

Primarul Madridului, Alberto Ruiz-Gallardon, unul dintre liderii Partidului Popular, de opoziţie, a afirmat că forţele de dreapta vor modifica unele aspecte ale legii, în cazul în care vor câştiga următoarele alegeri. Partidul Popular se află pe primul loc în sondajele privind intenţiile de vot şi ar putea reveni la putere la alegerile legislative din primăvara anului 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici