Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva premierului ceh Andrej Babis

Mii de persoane au participat marţi la protestele antiguvernamentale organizate la Praga, manifestanţii cerând cere demisia premierului ceh Andrej Babis, anchetat pentru fraude cu fonduri europene şi conflict de interese, relatează site-ul agenţiei Reuters.

217 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva premierului ceh Andrej Babis

Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva premierului ceh Andrej Babis

Grupul civic Milioane de Momente pentru Democraţie a încercat să pună presiune pe premierul Babis organizând o serie de manifestaţii în cursul acestui an, însă formaţiunea politică ANO, fondată de Babis, rămâne cel mai popular partid ceh.

Grupul civic cere ca fostul său imperiu de afaceri al lui Babis, Agrofert, să nu mai primească subvenţii UE ori contracte cu statul şi solicită demisia premierului.

Protestele au fost organizate după ce procurorii au anunţat că redeschid o anchetă împotriva lui Babis privind presupuse fraude cu fonduri europene.

Autorităţile au informat că cel puţin 15.000 de persoane au luat parte la demonstraţia desfăşurată marţi la Praga, faţă de câteva zeci de mii de oameni în urma cu o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici