Mii de persoane au protestat în Georgia împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale

Mii de persoane au protestat duminică în capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale, contestat şi de candidatul învins, Grigol Vashadze, care a anunţat că partidele din opoziţie vor acţiona în instanţă împotriva rezultatului, relatează Reuters.

496 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în Georgia împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale

Mii de persoane au protestat în Georgia împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale

Vashadze a descris scrutinul drept „o farsă infracţională” şi a cerut alegeri parlamentare anticipate.

Comisia Electorală a anunţat joi că Salome Zurabishvili, susţinută de partidul Dream, aflat la conducere, a obţinut 59,5% dintre voturi. Vashadze s-a situat pe locul doi, cu 40,5% dintre voturi.

„Nu recunoaştem rezultatul ilegitim al acestor alegeri trucate şi cerem alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Vashadze în cadrul manifestaţiei din Tbilisi.

Dacă rezultatul alegerilor nu va fi anulat, Zurabishvili va deveni prima femeie-şef de stat din Georgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici