Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva partidului de extremă dreaptă AfD

Mii de persoane au protestat duminică la Berlin împotriva intrării în Parlamentul german a formaţiunii de extremă dreaptă AfD, relatează site-ul Deutsche Welle.

887 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva partidului de extremă dreaptă AfD

Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva partidului de extremă dreaptă AfD (Imagine: rbb24.de)

Participanţii, cel puţin 10.000, s-au strâns în faţa Porţii Brandenburg şi au afişat postere cu mesaje precum "Opriţi AfD", "Vocea mea împotriva incitării", "Inima mea bate pentru diversitate", "Limite pentru nazişti", "Împotriva rasismului şi a urii în Bundestag".

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate la sfârşitul lunii septembrie, formaţiunea de extremă dreaptă AfD a obţinut 12,6% dintre voturi, devenind cea de-a treia forţă politică din Parlament.

Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când un partid de extremă dreaptă este reprezentat în Parlamentul federal din Germania. AfD a avut o campanie electorală antiimigraţie şi islamofobă.

"Când AfD se va afla în Bundestag pentru prima oară la 24 octombrie, trebuie să ştie că Parlamentul nostru nu este o scenă pentru rasism, discriminare şi falsificarea istoriei!", a fost mesajul mişcării populare Compact.

Bastian Schmidt, un student în vârstă de 25 de ani, a precizat că "partidele ar trebui să protesteze în Parlament împotriva AfD, dar mai important este ca germanii - indiferent unde se află, în şcoli, universităţi sau companii - să lupte împotriva rasismului".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici