Un militar a murit, iar alţi 14 oameni au fost răniţi, în urma unei avalanşe în Japonia / Mii de persoane au rămas izolate şi alte câteva sute au fost rănite în urma ninsorilor abundente din Tokyo

Un militar japonez a murit, iar alte 14 persoane au fost rănite, marţi, în urma unei avalanşe provocate, cel mai probabil, de eruperea vulcanului Kusatsu-Shirane, aflat la aproximativ 150 de km de capitala Tokyo, informează site-ul postului BBC.

479 afișări
Imaginea articolului Un militar a murit, iar alţi 14 oameni au fost răniţi, în urma unei avalanşe în Japonia / Mii de persoane au rămas izolate şi alte câteva sute au fost rănite în urma ninsorilor abundente din Tokyo

Mii de persoane au rămas izolate şi alte câteva sute au fost rănite în urma ninsorilor abundente din Tokyo

Autorităţile încă nu au putut confirma dacă eruperea vulcanului a provocat avalanşa, însă cel puţin 78 de schiori au rămas blocaţi la o cabană din vârful muntelui, a anunţat un oficial local.

Şase militari, care desfăşurau un exerciţiu în zonă, s-au aflat printre persoanele prinse în avalanşă. Unul dintre aceştia a murit.

Potrivit ministrului Apărării, Itsunori Onodera, Forţele de Autoapărare (SDF) fac antrenamente de iarnă în regiune.

Alte patru persoane călătoreau cu o telegondolă la momentul declanşării avalanşei. Agenţia japoneză de meteorologie a avertizat oamenii să nu urce pe munte.

Mii de persoane au rămas izolate şi alte câteva sute au fost rănite în urma ninsorilor abundente din Tokyo

Mii de persoane au rămas izolate şi alte aproximativ 200 au fost rănite, marţi, în urma ninsorilor abundente din capitala japoneză Tokyo, relatează site-ul televiziunii France 24.

Un strat de zăpadă de aproximativ 23 de centimetri s-a aşternut în mai multe zone ale metropolei, fiind vorba despre cea mai însemnată ninsoare din 2014 încoace.

Transportul public a fost paralizat, în condiţiile în care milioane de oameni au încercat să se îndrepte spre casă sau către serviciu în unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume.

Potrivit autorităţilor din Tokyo, cel puţin 180 de persoane au suferit răni uşoare din cauza temperaturilor extrem de scăzute şi a străzilor îngheţate. Poliţia a precizat că au fost înregistrate peste 700 de accidente rutiere.

Mai multe maşini au rămas blocate într-un tunel, provocând un ambuteiaj care s-a întins pe o distanţă de 10 kilometri.

Zeci de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate pe aeroportul Tokyo Narita, iar peste 9.000 de pasageri au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în incinta aeroportului. Reprezentanţii companiilor aeriene au împărţit apă, alimente şi saci de dormit.

Ninsoarea abundentă este un fenomen rar întâlnit la Tokyo. Meteorologii anunţă că temperaturile vor rămâne în jurul valorii de minus şase grade Celsius pe durata săptămânii.

"Este rar să avem temperaturi de sub zero grade, vreme de câteva zile, în zona oraşului Tokyo, favorizând formarea gheţii. Se produc foarte multe accidente provocate de alunecări. Simplul mers pe stradă este periculos", a declarat oficialul local Kenji Okada.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici