Mii de persoane evacuate în Filipine, înaintea taifunului Megi

Taifunul Megi s-a intensificat duminică şi va ajunge luni în nordul Filipinelor, unde mii de persoane au fost deja evacuate. Meteorologii avertizează că Megi va ajunge în provincia Cagayan, în extremitatea de nord a arhipelagului, în mai puţin de 24 de ore, urmând să se îndrepte apoi către vest şi să ajungă în Marea Chinei de sud.

26 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane evacuate în Filipine, înaintea taifunului Megi

Mii de persoane evacuate în Filipine, înaintea taifunului Megi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul se află duminică la 450 de kilometri est de Filipine, iar viteza vântului este de 195 de kilometri/oră, cu rafale care pot ajunge până la 230 de kilometri/oră, conform Biroului filipinez de prognoză meteo.

Mii de persoane au fost evacuate din sate aflate în nordul ţării, iar preşedintele Benigno Aqunio a cerut agenţiilor naţionale să fie pregătite de intervenţie.

Arhipelagul este afectat în fiecare an de circa 20 de taifunuri, unele dintre acestea violente. Furtuna tropicală Ketsana şi taifunul Parma, înregistrate în septembrie şi octombrie 2009, au provocat inundaţii grave, soldate cu moartea a peste 1.000 de persoane.

Centrul naţional de meteorologie de la Beijing a avertizat că Megi s-ar putea dovedi cel mai puternic taifun din actualul sezon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici