Mii de susţinători ai preşedintelui Milo Djukanovic au ieşit pe străzile din Muntenegru: ”Aceasta nu este Serbia”

  • Mii de susţinători ai preşedintelui Muntenegrului, Milo Djukanovic, au ieşit duminică pe străzile Capitalei Podgorica.
  • Aceştia au fluturat steagurile naţionale şi au protestat faţă de folosirea simbolurilor sârbe.
  • Demonstraţiile apar după ce partidele de opoziţie şi-au declarat victoria la alegeri şi au anunţat o coaliţie care ar elimina Partidul Democrat al Socialiştilor.
2125 afișări
Imaginea articolului Mii de susţinători ai preşedintelui Milo Djukanovic au ieşit pe străzile din Muntenegru: ”Aceasta nu este Serbia”

FOTO: Profimedia

Mii de susţinători ai preşedintelui muntenegrean Milo Djukanovic s-au adunat duminică în centrul Capitalei Podgorica. Aceştia au fluturat steagurile naţionale şi au strigat ”Aceasta nu este Serbia”. 

Manifestările vin în urma rezultatelor alegerilor de acum o săptămână, când Partidul Democrat al Socialiştilor, pro-occidental, condus de preşedintele Milo Djukanovic, a pierdut alegerile în faţa partidelor de opoziţie. 
 
„Am venit astăzi împreună cu prietenii mei şi familia mea pentru a ne sprijini statul, pentru a ajuta mulţi oameni să-şi amintească ce au făcut strămoşii lor şi pentru ce au murit: pentru dreptate, onoare şi libertatea Muntenegrului”, a spus Dragomir Pekovic, susţinător al preşedintelui.
 
Muntenegru continuă să fie divizată când vine vorba de legăturile cu Serbia. Acum o săptămână, mii de persoane au ieşit în stradă pentru a sărbători rezultatul alegerilor, acolo unde o coaliţie formată din trei grupări de opoziţie a obţinut suficiente voturi pentru a forma următorul Guvern. Principala alianţă pro-sârbă şi pro-rusă, „Pentru viitorul Muntenegrului”, a obţinut aproape 33% din voturi. 
 
Muntenegru s-a despărţit de Serbia printr-un referendum, în 2006, şi s-a îndepărtat de Belgrad şi de aliatul său ortodox Rusia, urmând un traseu pro-occidental şi aderând la NATO în 2017.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici