Mike Pence critică Germania şi Turcia la conferinţa NATO de la Washington

(Adaugă detalii)

932 afișări
Imaginea articolului Mike Pence critică Germania şi Turcia la conferinţa NATO de la Washington

Mike Pence critică Germania şi Turcia la conferinţa NATO de la Washington

Vicepreşedintele american Mike Pence a dezlănţuit miercuri unele dintre cele mai aprigi critici la adresa aliaţilor NATO, Germania şi Turcia, susţinând că acţiunile recente ale ambelor ţări ameninţă să submineze alianţa, relatează site-ul Axios.com.

Într-un discurs susţinut la conferinţa NATO de la Washington, care marchează aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea alianţei, Pence a susţinut că "alianţa nu a fost niciodată mai puternică", datorată în mare măsură conducerii preşedintelui Donald Trump. El a argumentat că, departe de a diviza alianţa, criticile lui Trump faţă de membrii acesteia de a nu creşte cheltuielile din domeniul apărării au fost expoziţii ale conducerii americane.

Pence a spus că, în timp ce mai multe ţări au crescut cheltuielile pentru apărare în ultimii ani, "mulţi alţii au nu au îndeplinit acest obiectiv", Germania fiind "principalul dintre ei".

El a criticat, de asemenea, Germania despre conducta Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc în Germania. El a spus că Europa nu poate rămâne unită şi sigură "dacă aliaţii noştri se vor baza pe Rusia".
"Este pur şi simplu inacceptabil ca cea mai mare economie a Europei să ignore ameninţarea agresiunii ruseşti şi să continue să-şi neglijeze autoapărarea", a adăugat el.

Pence a declarat că decizia Turciei de a cumpăra un sistem avansat de apărare antirachetă din Rusia "prezintă mari pericole atât pentru acea ţară, cât şi pentru întregul NATO".

"Turcia trebuie să aleagă. Vrea să rămână un partener critic în cea mai reuşită alianţă militară din istorie sau doreşte să rişteze securitatea acestui parteneriat prin luarea unor astfel de decizii nesăbuite care ne subminează alianţa?", a spus Pence.

La începutul zilei de astăzi, în cadrul aceleiaşi conferinţe, ministrul de Externe al Turciei a declarat că achiziţionarea sistemului rusesc a fost "o înţelegere încheiată".

Pence a mai spus că rolul Statelor Unite în Europa se va schimba, în timp ce creşterea Chinei cere "mai multă atenţie şi resurse Americii".

"În timp ce noi întâlnim această provocare", a spus el, "aliaţii noştri europeni trebuie să facă mai mult pentru a menţine puterea şi descurajarea Alianţei Transatlantice".

SUA este de departe singurul membru al NATO furios cu Germania pentru refuzul său de a trece la obiectivul NATO de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare. Acest obiectiv a devenit un meci politic major în Germania, unde Trump este profund nepopular.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici