Mike Pence: Donald Trump "se gândeşte în mod activ când şi cum" să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Preşedintele Donald Trump "se gândeşte în mod activ când şi cum" să mute sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat vicepreşedintele Mike Pence, potrivit site-ului publicaţiei The Jerusalem Post.

7824 afișări
Imaginea articolului Mike Pence: Donald Trump "se gândeşte în mod activ când şi cum" să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Mike Pence: Donald Trump "se gândeşte în mod activ când şi cum" să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Vicepreşedintele american a făcut această afirmaţie cu ocazia unui eveniment organizat de reprezentanţa Israelului la ONU prin care s-a marcat adoptarea pe data de 29 noiembrie 1947 a Rezoluţiei ONU 181, act care a condus la crearea statului Israel.

În timpul campaniei prezidenţiale, Trump a promis că va muta ambasada americană din Israel la Ierusalim.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis, în iunie, amânarea mutării ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizia fiind criticată dur de Israel, dar salutată de Autoritatea Palestiniană şi de Iordania.

Donald Trump a exprimat intenţia relansării rapide a procesului de pace israelo-palestinian, în timp ce Mahmud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, a cerut, la Casa Albă, încetarea "ocupaţiei", pledând pentru coexistenţa a două state, palestinian şi israelian.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Vicepreşedintele Pence a mai declarat că Israelul nu are nevoie de o rezoluţie care să-i confirme dreptul la existenţă "deoarece dreptul său la existenţă este evident şi etern".

Pence a mai adăugat în timpul actualei Administraţii de la Casa Albă, SUA "vor sta mereu alături de Israel".

Oficialul american a vorbit şi despre acordul nucelar cu Iranul. "În timpul preşedintelui Trump, SUA nu vor permite Iranului să dezvolte arme nucleare", a declarat Pence, adăugând că "aceasta este promisiunea noastră solemnă către voi, către Israel şi în faţa lumii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici