Mike Pence reiterează faptul că UE ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran

Vicepreşedintele american Mike Pence a reiterat sâmbătă faptul că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear încheiat cu Iranul, din care Statele Unite s-au retras anul trecut, conform Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Mike Pence reiterează faptul că UE ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran

Mike Pence reiterează faptul că UE ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran

„A venit momentul ca partenerii noştri europeni să se alăture Statelor Unite şi cetăţenilor iranieni. A venit momentul ca partenerii noştri europeni să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran”, a declarat Mike Pence în cadrul Conferinţei de Securitate din Munchen.

Vicepreşedintele american a acuzat joi aliaţii europeni ai Washingtonului că încearcă să anuleze sancţiunile impuse de SUA asupra Teheranului şi le-a cerut acestora să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran.

"Din păcate, unii dintre partenerii noştri europeni nu au cooperat foarte mult. De fapt, au coordonat un efort de a crea un mecanism care să ne anuleze sancţiunile. Este un pas care nu va face decât să ajute Iranul, să slăbească Uniunea Europeană şi va crea mai multă distanţă între Europa şi Statele Unite", a declarat Pence joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Orientului Mijlociu.

Uniunea Europeană a declarat în mai multe rânduri că va încerca să menţină în continuare acordul nuclear din 2015, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici