Mike Pompeo, acuzaţii GRAVE la adresa Huawei: Este un instrument al Guvernului chinez

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu acordat Fox Business Network, că oficialii gigantului chinez Huawei primesc ordine de la Guvernul de la Beijing, potrivit Reuters.

1267 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo, acuzaţii GRAVE la adresa Huawei: Este un instrument al Guvernului chinez

Mike Pompeo, acuzaţii GRAVE la adresa Huawei: Este un instrument al Guvernului chinez

„Huawei este un instrument al Guvernului chinez. Sunt puternic conectaţi. Este ceva greu de înţeles pentru americani”, a declarat Pompeo.

Şi săptămâna trecută acesta a declarat că directorul executiv al Huawei a minţit în privinţa legăturii dintre companie şi Guvernul de la Beijing, afirmaţie condamnată de Ministerul chinez de Externe.

Autorităţile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură care a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA şi China. Decizia Administraţiei Trump a fost luată din motive de securitate naţională, în condiţiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate şi ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzaţiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate şi a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici