Mike Pompeo condamnă tentativa Belarusului de a expulza liderii opoziţiei şi ameninţă cu sancţiuni

  • Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a denunţat tentativa Belarusului de a expulza liderii opoziţiei.
  • Pompeo a spus că SUA sunt „profund îngrijorate” de acţiunea împotriva Mariei Kolesnikova, una dintre cele mai proeminente figuri ale opoziţiei din Belarus.
  • Autorităţile de la Minsk au încercat să o treacă cu forţă frontiera dintre Belarus şi Ucraina pe lidera opoziţiei.
428 afișări
Imaginea articolului 
Mike Pompeo condamnă tentativa Belarusului de a expulza liderii opoziţiei şi ameninţă cu sancţiuni

Profimedia

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a denunţat marţi tentativa Belarusului, lovit de proteste, de a expulza liderii opoziţiei şi a declarat că Statele Unite iau în considerare sancţiuni suplimentare, notează AFP.
 
Pompeo a spus că este „profund îngrijorat” de acţiunea de luni împotriva Mariei Kolesnikova, una dintre cele mai proeminente figuri ale opoziţiei din ţară.
 
"Statele Unite, în coordonare cu partenerii şi aliaţii noştri, au în vedere sancţiuni suplimentare pentru a favoriza responsabilizarea celor implicaţi în abuzurile şi încălcarea drepturilor omului în Belarus,” a spus Pompeo într-un comunicat. 
 
Autorităţile de la Minsk au încercat să o treacă cu forţă frontiera dintre Belarus şi Ucraina pe lidera opoziţiei, Maria Kolesnikova, care a refuzat şi şi-a rupt paşaportul înainte de a fi arestată, au declarat marţi doi dintre susţinătorii ei care erau alături de ea.
 
Cei doi, Anton Rodnenkov şi Ivan Kravţov, membri ai "consiliului de coordonare" al opoziţiei au fost conduşi ca şi ei la frontieră şi au acceptat să intre în Ucraina, de unde au putut depune mărturie.
 
Amintim autorităţilor din Belarus că este responsabilitatea lor să asigure securitatea doamnei Kolesnikova şi a tuturor celor reţinuţi pe nedrept", a adăugat Pompeo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici