Mike Pompeo, directorul CIA: Coreea de Nord ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru atacarea SUA

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru a lansa un atac nuclear asupra teritoriului continental american, avertizează Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA).

2047 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo, directorul CIA: Coreea de Nord ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru atacarea SUA

Mike Pompeo, directorul CIA: Coreea de Nord ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru atacarea SUA

"Nu vom cunoaşte niciodată caracterul exact al activităţilor din Coreea de Nord. Nu vom şti niciodată momentul exact în care nord-coreenii vor încerca să efectueze un nou test nuclear. Riscul principal este ca programul de înarmare nucleară al Coreei de Nord să continue să se extindă, să devină mai puternic, mai fiabil", a declarat Mike Pompeo într-un interviu acordat CBS News.

Întrebat în cât timp ar putea dobândi regimul Kim Jong-Un tehnologia necesară pentru a fabrica armament cu care să poată lansa un atac atomic asupra Statelor Unite, Mike Pompeo a răspuns: "Câteva luni".

Prezentatorul CBS News Norah O'Donnell a remarcat că în urmă cu şase luni Mike Pompeo afirmase acelaşi lucru, că Phenianul ar putea dobândi în "câteva luni" armamentul necesar pentru atacarea SUA. "Este adevărat", a subliniat directorul CIA. "Sper că voi putea spune acest lucru şi peste un an. Administraţia SUA încearcă în mod inteligent să prelungească acest interval", a explicat Mike Pompeo, conform site-ului Axios.com.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici