Mike Pompeo: Nicio recompensă pentru Coreea de Nord fără denuclearizarea ireversibilă

Coreea de Nord nu trebuie să aştepte recompense în urma discuţiilor cu Statele Unite, cât timp nu va aplica denuclearizarea ireversibilă, a declarat Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), nominalizat pentru funcţia de secretar de stat, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

613 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Nicio recompensă pentru Coreea de Nord fără denuclearizarea ireversibilă

Mike Pompeo: Nicio recompensă pentru Coreea de Nord fără denuclearizarea ireversibilă

În timpul audierilor din Senat, Pompeo a precizat că administraţia Trump nu intenţionează să repete eşecurile negocierilor din trecut, care au oferit sprijin economic regimului de la Phenian înainte de încheierea programului nuclear şi cu rachete balistice.

"Este intenţia preşedintelui şi a administraţiei să nu facă acest lucru de data asta ... pentru a ne asigura că, înainte de a oferi recompense, rezultatul pe care îl dorim va fi permanent, ireversibil. Este un obiectiv înalt, dar sper că preşedintele Trump poate realiza acest lucru printr-o diplomaţie solidă. Mi-am exprimat opiniile în această privinţă - avem responsabilitatea de a ajunge la o situaţie în care Kim Jong-Un nu poate ameninţa Statele Unite ale Americii cu o armă nucleară", a spus Mike Pompeo.

Mike Pompeo pregăteşte discuţiile cu Phenianul înainte de summitul dintre Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care va avea loc în luna mai sau în luna iunie. El şi-a exprimat încrederea că Administraţia Trump va obţine o soluţie paşnică la problema nucleară nord-coreeană.

"Nimeni nu are iluzia că vom ajunge la un acord cuprinzător după întâlnirea preşedintelui. Dar pentru a stabili condiţii acceptabile pentru fiecare parte, pentru cei doi lideri care vor decide în cele din urmă dacă un astfel de acord poate fi atins şi apoi pus în aplicare, sunt optimist că guvernul Statelor Unite poate face acest lucru în mod corespunzător", a mai spus Pompeo.

La 5 aprilie, Kim Jong-Un i-a transmis preşedintelui Chinei, Xi Jinping, în cursul vizitei la Beijing, că va accepta reluarea negocierilor multilaterale pe tema programelor nucleare şi balistice, "în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici