Mike Pompeo se declară optimist în privinţa întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Statele Unite vor face tot ceea ce este necesar pentru succesul viitoarei întâlniri dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, a declarat, marţi, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

659 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo se declară optimist în privinţa întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Mike Pompeo se declară optimist în privinţa întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Declaraţiile secretarului american de Stat au fost făcute după ce Trump a semnalat că întrevederea programată pentru data de 12 iunie cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată.

”Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca această întâlnire să fie una de succes. Ne pregătim, continuăm să ne desfăşurăm activitatea şi să punem bazele unei întâlniri reuşite. Sunt încrezător că vom ajunge acolo. Sunt optimist”, a declarat Pompeo.

Regimul din Coreea de Nord a schimbat tonul faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, semnalând intenţia de a anula întrevederea lui Kim Jong-Un cu Donald Trump. Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, că ar putea întrerupe contactele cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud din cauza exerciţiilor comune efectuate de militari sud-coreeni şi americani, în ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului. Ri Son Gwon, preşedintele Comisiei nord-coreene pentru Reunificare paşnică, a criticat dur participarea armatei sud-coreene la exerciţii militare alături de Statele Unite, numind Guvernul de la Seul "ignorant şi incompetent".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici