Mike Pompeo spune că în spatele celui mai grav atac cibernetic asupra Guvernului SUA este Rusia

  • Secretarul de stat american, Mike Pompeo, este de părere că Rusia se află în spatele celui mai grav atac cibernetic de spionaj asupra Guvernului SUA.
  • Atacul a fost îndreptat spre compania americană de software, SolarWinds, dar a fost descoperit doar săptămâna trecută.
  • Printre agenţiile americane vizate de atacul cibernetic se aflau şi cele care gestionează armele nucleare.
2392 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo spune că în spatele celui mai grav atac cibernetic asupra Guvernului SUA este Rusia

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, este de părere că Rusia se află în spatele celui mai grav atac cibernetic de spionaj asupra Guvernului SUA.

„Putem spune cu siguranţă că ruşii au fost implicaţi în această activitate”, a declarat Mike Pompeo vineri, citat de BBC News. Rusia a negat orice implicare.

Atacul a fost îndreptat spre compania americană de software, SolarWinds, dar a fost descoperit doar săptămâna trecută. Operaţiunea a început în urmă cu mai multe luni şi specialiştii nu sunt siguri, încă, ce informaţii au obţinut până acum ruşii.

Printre agenţiile americane vizate de atacul cibernetic se aflau şi cele care gestionează armele nucleare. Conform celor declarate de departamentul de energie al SUA, arsenalul de securitate nu a fost compromis.

Atacul cibernetic, numit Sunburst, este unul dintre cele mai serioase atacuri din toate timpurile. Hackerii au reuşit să obţină acces în unele dintre cele mai importante organizaţii, după ce au compromis programul de management al reţelei Orion, devoltat de compania SolarWinds. Compania a anunţat că 18.000 dintre cei 300.000 de clienţi e posibil să fi fost afectaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici