Mike Pompeo: Statele Unite au făcut tot posibilul pentru a opri escaladarea conflictului cu Iranul

Administraţia de la Washington a făcut tot posibilul pentru a împiedica escaladarea conflictului cu Administraţia de la Teheran, a declarat miercuri secretarul american de Stat Mike Pompeo, relatează Reuters.

1577 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Statele Unite au făcut tot posibilul pentru a opri escaladarea conflictului cu Iranul

Mike Pompeo: Statele Unite au făcut tot posibilul pentru a opri escaladarea conflictului cu Iranul

„Dacă va exista un conflict, dacă va exista un război, va fi pentru că Iranul a luat această decizie. Sper că nu o vor face”, a declarat Mike Pompeo.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că nu va mobiliza efective terestre în cazul unui conflict militar cu Iranul şi a oferit asigurări că o eventuală operaţiune antiiraniană "nu va dura foarte mult".

Donald Trump a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a condamnat marţi noile sancţiuni impuse de Administraţia Donald Trump, catalogându-le drept "revoltătoare şi idioate".

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Taguri:
mike pompeo,
sua,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici