Mike Pompeo: Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia

Washingtonul nu vor recunoaşte anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, a declarat secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, în cadrul unei discuţii cu deputaţii americani privind politica externă, relatează site-ul agenţiei Dpa.

613 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia

Mike Pompeo: Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia

Afirmaţia a fost salutată atât de Uniunea Europeană, cât şi de Ucraina.

"Vreau să reasigur că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Kremlin", a declarat Pompeo în faţa Senatului.

"Statele Unite resping anexarea Crimeei de către Rusia şi se angajează să menţină această politică până când integritatea teritorială a Ucrainei este restaurată", a adăugat oficialul american.

În urma întâlnirii între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, care a avut loc săptămâna trecută la Helsinki, au existat temeri că lideru de la Casa Albă va decide să recunoască anexarea Crimeei.

"Nimeni nu are dreptul să schimbe frontierele unui stat suveran prin forţă", a afirmat ministrul ucrainean de Externe, salutând declaraţia lui Pompeo.

"Rămânem dedicaţi suveranităţii şi integrităţii suverane a Ucrainei şi ne păstrăm angajamentul de a nu recunoaşte anexarea, inclusiv prin măsuri restrictive", a declarat un purtător de cuvânt european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici