Mike Pompeo va vizita ţări central şi est-europene pentru discuţii despre redistribuirii efectivelor militare retrase din Germania

  • Mike Pompeo va efectua un turneu în state din Europa Centrală şi de Est pentru a discuta despre relocarea trupelor americane
  • Secretarul de Stat american va vizita Cehia, Slovenia şi Polonia, dar turneul ar putea include şi alte ţări
  • Turneul lui Mike Pompeo are rolul redistribuirii efectivelor militare americane retrase din Germania
527 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo va vizita ţări central şi est-europene pentru discuţii despre redistribuirii efectivelor militare retrase din Germania

Sursă foto: Profimedia

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, va efectua săptămâna viitoare un turneu în ţări central şi est-europene pentru a discuta despre relocarea trupelor SUA, în contextul reducerii efectivelor militare din Germania, afirmă surse citate de site-ul Politico.eu.

Itinerarul nu a fost stabilit în întregime, dar turneul ar urma să înceapă marţea ori miercurea viitoare în Cehia, unde Mike Pompeo se va întâlni cu premierul Andrej Babis şi cu alţi membri ai Guvernului de la Praga, afirmă un diplomat ceh. În cadrul întâlnirilor se va discuta despre trupele americane, dar şi despre reţeaua 5G şi abordarea faţă de China.

Potrivit unui oficial din cadrul Uniunii Europene, Mike Pompeo se va deplasa joia viitoare în Slovenia. Secretarul de Stat american se va afla sâmbăta viitoare în Polonia, în contextul comemorării Luptei de la Varşovia. Mike Pompeo ar putea vizita şi Austria.

Turneul lui Mike Pompeo are rolul redistribuirii efectivelor militare americane retrase din Germania.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luna trecută că armata americană va diminua numărul militarilor din Germania. Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat săptămâna trecută că vor fi retraşi 11.900 de militari americani. Dintre aceştia, 6.400 vor reveni în Statele Unite, iar restul vor fi mutaţi în alte ţări membre NATO - Italia, Belgia, Polonia şi ţările baltice. În Germania vor rămâne 24.000 de militari americani. Statele Unite au anunţat deja suplimentarea cu 1.000 de militari a efectivelor americane din Polonia.

Donald Trump a criticat în mai multe rânduri state europene, în principal Franţa şi Germania, pentru contribuţiile bugetare insuficiente la bugetul NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici