Mike Pompeo: Zilele preşedintelui Nicolas Maduro sunt numărate

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat că zilele lui Nicolas Maduro în funcţia de preşedinte al Venezuelei sunt numărate, în urma altercaţiilor izbucnite din cauza blocării ajutorului umanitar, relatează Reuters şi BBC.

633 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Zilele preşedintelui Nicolas Maduro sunt numărate

Mike Pompeo: Zilele preşedintelui Nicolas Maduro sunt numărate

„Un număr exact de zile este dificil de dat. Sunt încrezător că poporul din Venezuela se va asigura că zilele lui Maduro sunt numărate”, a declarat Nicolas Maduro într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Două persoane au murit sâmbătă în timpul altercaţiilor cu forţele de ordine, loiale preşedintelui Maduro, care au încercat să blocheze livrarea pachetelor de ajutor umanitar în Venezuela.

De asemenea, preşedintele interimar autoproclamat, Juan Guaido, a transmis că este momentul ca Nicolas Maduro să demisioneze din funcţia de preşedinte.

Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de liderii a peste 50 de ţări, a făcut apel tuturor naţiunilor „să ia în considerare toate măsurile” pentru înlăturarea lui Maduro, după ce încercarea de a livra ajutoarele umanitare a rezultat în violenţe grave.

Preşedintele interimar va lua parte la o întâlnire a liderilor ţărilor din America Latină, luni, în Columbia, în pofida interdicţiei de călătorie impuse de Maduro. La întâlnire va lua parte şi vicepreşedintele american Mike Pence.

Conform unui oficial de la Casa Albă, Pence va anunţa în cadrul discuţiilor de luni din Bogota „măsuri şi acţiuni concrete” pentru rezolvarea crizei din Venezuela.

„Vicepreşedintele va anunţa măsuri concrete. Le va anunţa mâine, în cadrul discursului pe care îl va ţine în faţa ţărilor din Grupul de la Lima”, a declarat oficialul, citat de Reuters.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici