Miliardarul american Thomas Lee a murit la 78 de ani

Miliardarul american Thomas H. Lee, considerat un pionier al investiţiilor de capital privat şi al achiziţiilor prin îndatorare, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat joi familia sa într-un comunicat, fără a preciza cauza decesului.

435 afișări
Imaginea articolului Miliardarul american Thomas Lee a murit la 78 de ani

Miliardarul american Thomas Lee a murit la 78 de ani

New York Post, citând surse neidentificate din cadrul poliţiei, a relatat că Lee a fost descoperit mort joi dimineaţă în biroul său de pe Fifth Avenue din Manhattan, sediul firmei sale de investiţii, în urma unei răni autoprovocate prin împuşcare.

Potrivit Post, el a fost găsit după ce poliţia a răspuns la un apel de urgenţă.

Reuters nu a putut confirma imediat cauza decesului. Departamentul de poliţie din New York a declarat că personalul serviciului medical de urgenţă care a răspuns la un apel la 911 pe Fifth Avenue în jurul acelei ore a găsit un "bărbat care a fost declarat mort la faţa locului".

Poliţia nu a oferit alte detalii şi a precizat că biroul medicului legist al oraşului va stabili cauza şi modul în care a survenit decesul.

Biroul medicului legist nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

"Familia este extrem de întristată de moartea lui Tom", a declarat familia lui Lee într-o declaraţie. "Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată şi să ni se permită să plângem".

Lee a fost fondator şi preşedinte al Lee Equity, pe care a înfiinţat-o în 2006, iar anterior a fost preşedinte şi CEO al Thomas H. Lee Partners, pe care a fondat-o în 1974, potrivit unei declaraţii biografice publicate de familia sa.

În ultimii 46 de ani, Lee a fost responsabil pentru investiţii de capital în valoare de peste 15 miliarde de dolari în sute de tranzacţii, inclusiv achiziţia şi vânzarea ulterioară a unor mărci precum Snapple Beverages şi Warner Music.

De asemenea, a fost cunoscut ca filantrop şi administrator care a făcut parte din consiliile de administraţie ale multor organizaţii, printre care Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Universitatea Brandeis, Universitatea Harvard şi Muzeul Patrimoniului Evreiesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
miliardar,
deces,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici