Miliardarul chinez Guo Wengui a fost arestat la New York pentru fraudă

Aflat în exil în SUA, chinezul este acuzat că a orchestrat o fraudă de un miliard de dolari în mediul online, fiind legat de personalităţi de rang înalt din administraţia Trump.

879 afișări
Imaginea articolului Miliardarul chinez Guo Wengui a fost arestat la New York pentru fraudă

Autorităţile americane l-au arestat la New York pe miliardarul chinez în exil Guo Wengui, căutat de regimul de la Beijing şi cunoscut pentru legăturile sale cu personalităţi marcante ale administraţiei Trump, printre care Steve Bannon.

Guo, 54 de ani, este acuzat că a orchestrat o fraudă de un miliard de dolari. Şeful de Finanţe al organizaţiei sale, Kin Ming Je, a fost şi el acuzat, dar nu a fost arestat. 

Potrivit anchetatorilor federali, Guo Wengui a orchestrat un mecanism complex prin care a înşelat sute de mii de utilizatori online, înainte de a deturna sute de milioane de dolari.

Cunoscut şi sub numele de Miles Kwok, Guo Wengui a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, cu o avere estimată de Forbes în 2015 la 1,1 miliarde de dolari. Guo a fugit din China în 2014, după campania anticorupţie a lui Xi Jinping şi este acuzat de regimul de la Beijing de corupţie, răpire şi alte infracţiuni.

Miliardarul a susţinut întotdeauna că este victima persecuţiei, pentru că a îndrăznit să critice unele personalităţi marcante ale Partidului Comunist.

Guo este rudă cu Steve Bannon, un fost strateg şef al Casei Albe în timpul administraţiei Trump. Bannon a fost arestat în 2020 pentru fraudă pe un iaht aparţinând miliardarului chinez. Bannon a fost graţiat ulterior de Trump, în ultimele zile ale preşedinţiei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici