Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat din postul de preşedinte al Parlamentului districtului autonom Ciukotka

Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat, marţi, din postul de preşedinte al Parlamentului districtului autonom Ciukotka, situat în Orientul Îndepărtat al Rusiei, din cauza unei noi legi care interzice aleşilor să deţină bunuri în străinătate.

285 afișări
Imaginea articolului Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat din postul de preşedinte al Parlamentului districtului autonom Ciukotka

Roman Abramovici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În cadrul unei şedinţe a Dumei districtului autonom Ciukotka, deputaţii au validat demisia lui Roman Abramovici", anunţă un comunicat al administraţiei acestui district mai mare decât Franţa şi populat numai de 50.000 de locuitori.

Decizia miliardarului în vârstă de 46 de ani, proprietar al clubului britanic de fotbal Chelsea, este "legată de dorinţa sa de a respecta pe deplin" o lege promulgată în mai, în Rusia, care interzice aleşilor şi funcţionarilor de rang înalt să deţină bunuri şi conturi bancare în străinătate.

Roman Abramovici, care a făcut avere din petrol şi aluminiu, a fost numit, în 2000, guvernator al acestui district defavorizat. El a părăsidistrictului autonom t postul în 2008, pentru a prezida Parlamentul local.

Averea omului de afaceri, tată a şapte copii şi colecţionar de opere de artă, este estimată de publicaţia Forbes la 10,2 miliarde de dolari americani, clasându-se pe locul 13 în Rusia, după ce a fost cel mai bogat om din această ţară la începutul anilor 2000.

Demisia sa "nu semnifică faptul că el se retrage din regiune", a dat asigurări purtătorul său de cuvânt, John Mann, pentru RIA Novosti.

"El continuă să participe la viaţa din Ciukotka, unde deţine fonduri de caritate. El continuă să investească în regiune", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici