Miliardarul Sheldon Adelson, mogulul cazinourilor, a murit la 87 de ani

  • Sheldon Adelson a murit, anunţă BBC.
  • Magnatul miliardar al cazinourilor avea 87 de ani.
  • Afacerile sale cu jocuri de noroc şi hoteluri l-au transformat într-un important broker de putere politică în SUA şi Israel.
1054 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Sheldon Adelson, mogulul cazinourilor, a murit la 87 de ani

Fondatorul companiei de cazinouri Las Vegas Sands, Adelson a fost cunoscut pentru susţinerea cauzelor conservatoare şi a Israelului.

El a fost un susţinător semnificativ al preşedintelui american Donald Trump şi al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Moartea sa a fost cauzată de complicaţii legate de tratamentul său pentru limfom non-Hodgkin, a declarat compania Las Vegas Sands într-un comunicat.

Într-o declaraţie, fostul preşedinte american George W Bush a spus că a deplâns trecerea unui „prieten”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Adelson şi a doua sa soţie, Miriam, născută în Israel, "au contribuit la întărirea poporului evreu şi a statului evreu".

Născut în 1933, Adelson a crescut la Boston, fiu al unor imigranţi evrei, tatăl lucrând ca şofer de taxi.

A început să lucreze de la o vârstă fragedă, vânzând ziare. A abandonat facultatea şi a fondat zeci de companii, lansându-şi cariera drept organizator al unei conferinţe în domeniul computerelor în anii 1970.

Căutând mai mult spaţiu pentru a găzdui vizitatori pentru eveniment, el a intrat în afaceri cumpărând hotelul Sands.

Adelson a înfiinţat ziarul gratuit Israel Hayom din Tel Aviv şi a fost proprietar al revistei Las Vegas Review-Journal, pe care a cumpărat-o în 2015.

De asemenea, a donat sute de milioane de dolari republicanilor şi grupurilor conservatoare în ultimele două decenii, inclusiv peste 25 de milioane de dolari preşedintelui Donald Trump, care i-a acordat soţiei lui Adelson Medalia Libertăţii în 2018.

"Sunt împotriva oamenilor foarte bogaţi care încearcă să sau influenţează alegerile. Dar, atâta timp cât este posibil, o voi face", a spus Adelson pentru revista Forbes în 2012, un an în care a cheltuit aproximativ 90 de milioane de dolari într-un efort de a opreşte realegerea lui Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici