Miliardarul şi magnatul media rus Aleksandr Lebedev, acuzat de huliganism. Mogulul riscă până la cinci ani de închisoare - VIDEO

Miliardarul şi magnatul media rus Aleksandr Lebedev a fost acuzat de huliganism, după ce l-a lovit cu pumnul pe miliardarul din domeniul imobiliar Serghei Polonski în timpul unei emisiuni de televiziune, a anunţat marţi Comitetul de investigaţii rus, citat de RIA Novosti.

492 afișări
Imaginea articolului Miliardarul şi magnatul media rus Aleksandr Lebedev, acuzat de huliganism. Mogulul riscă până la cinci ani de închisoare - VIDEO

Miliardarul şi magnatul media rus Aleksandr Lebedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mogulul" rus riscă până la cinci ani de închisoare, în cazul în care este găsit vinovat.

Lebedev, un fost ofiţer KGB care deţine mai multe publicaţii, inclusiv The Independent şi London Evening Standard, l-a lovit cu pumnul pe celălalt "oligarh" în timpul unei emisiuni televizate, la 16 septembrie, după o discuţie despre criza economică globală care s-a transformat într-un schimb de insulte.

Spiritele s-au încins în timpul emisiunii, după ce Polonski l-a acuzat pe Lebedev că se află la originea un zvon potrivit căruia într-un bloc zgârie-nori din capitala rusă, Moskva-City, pe care l-a construit firma sa, ar exista o crăpătură.

Lebedev a declarat că a fost nevoit să îl "neutralizeze" pe Polonsky, deoarece se temea că urma să fie el lovit primul şi pentru că acesta a fost extrem de agresiv în timpul discuţiei. "Într-o situaţie critică, nu ai de ales. Nu văd niciun motiv pentru care să fiu eu lovit primul. L-am neutralizat", a scris magnatul media pe blogul său.

Premierul rus Vladimir Putin este cel care a introdus infracţiunea de "huliganism", care denumeşte o agresiune fizică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici