Milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în Asia

Aproximativ nouă milioane de medicamente contrafăcute au fost confiscate în ultimele luni, în Asia, în cadrul unor operaţiuni coordonate de Interpol, anunţă organizaţia internaţională a poliţiei.

299 afișări
Imaginea articolului Milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în Asia

Milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în Asia (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Interpol, valoarea celor aproximativ nouă milioane de medicamente contrafăcute este de 7 milioane de dolari (6,4 milioane de euro).

Aproape 90 de persoane au fost arestate preventiv în cadrul operaţiunii Storm VI, efectuată în numeroase ţări din Asia.

Operaţiunea a vizat 500 de farmacii şi 100 de site-uri online pentru vânzarea de medicamente din Afganistan, Cambodgia, China, India, Indonezia, Laos, Malaysia, Myanmar, Pakistan, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

Medicamentele contrafăcute confiscate erau în principal antibiotice, pilule de hipertensiune şi de slăbit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici