Militant islamist de origine belgiană, condamnat la 28 de ani închisoare, după ce a revenit acasă

Un belgian a fost condamnat luni la 28 de ani de închisoare pentru uciderea unui prizonier, în timp ce lupta în Siria alături de o grupare islamistă, informează Reuters.

637 afișări
Imaginea articolului Militant islamist de origine belgiană, condamnat la 28 de ani închisoare, după ce a revenit acasă

Militant islamist de origine belgiană, condamnat la 28 de ani închisoare, după ce a revenit acasă

Aceasta este prima condamnare din Belgia a unei persoane ce a luptat în Siria.

Hakim Elouassaki, în vârstă de 24 de ani, s-a reîntors în Belgia după ce a fost rănit în conflict, la câteva luni după ce poliţia a interceptat o convorbire telefonică între el şi prietena sa, în care acesta i-ar fi mărturisit tinerei că a executat un prizonier.

El ar fi încercat de asemenea să filmeze crima comisă.

Judecătorul curţii judiciare din Antwerp, unde a avut loc procesul tânărului, a catalogat acţiunile sale ca fiind ”inumane şi inacceptabile”.

Înainte de a merge în Siria, Eloussaki a făcut parte din gruparea Sharia4Belgium, ce recruta tineri belgieni pentru a lupta alături de grupări teroriste precum Stat Islamic, în Orientul Mijlociu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici