Militant proeminent al reţelei Stat Islamic din Germania, inculpat de procurorii germani

Procurorii germani au anunţat, marţi, că au inculpat unul dintre cei mai proeminenţi militanţi extremişti din ţară, suspectat de susţinerea unei grupări teroriste străine, informează agenţia de presă AP.

621 afișări
Imaginea articolului Militant proeminent al reţelei Stat Islamic din Germania, inculpat de procurorii germani

Militant proeminent al reţelei Stat Islamic din Germania, inculpat de procurorii germani

Potrivit procurorilor federali germani, pe numele lui Sven Lau sunt formulate patru capete de acuzare pentru susţinerea grupării extremiste Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (JAMWA), desemnată organizaţie teroristă de SUA.

Sven Lau, în vârstă de 35 de ani, ar fi contactat militanţii grupării, manifestându-şi dorinţa de a lupta alături de membrii JAMWA în Siria şi ar fi oferit sprijin material grupării, au precizat marţi procurorii germani.

Gruparea s-a divizat în 2013, iar facţiunea sprijinită de Lau s-a alăturat reţelei teroriste Stat Islamic.

Lau, care s-a convertit la islam, a devenit cunoscut în 2014 când a încercat să creeze "o poliţie a legii Sharia" în oraşul Wuppertal, vestul Germaniei, ca rezultat al unei interpretării stricte a legii islamice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici