Militanţi creştini au rupt pagini din Coran în faţa Casei Albe

Membrii unui grup creştin au rupt câteva pagini dintr-un Coran în faţa Casei Albe, pentru a denunţa "minciunile" islamului, în timpul ceremoniilor care au marcat, sâmbătă, împlinirea a nouă ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

60 afișări
Imaginea articolului Militanţi creştini au rupt pagini din Coran în faţa Casei Albe

Militanţi creştini au rupt pagini din Coran în faţa Casei Albe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre motivele pentru care facem asta: minciuna conform căreia islamul este o religie paşnică trebuie să înceteze", a declarat Randall Terry, unul dintre membrii grupului format din şase persoane, apropiate de mişcarea ultraconservatoare Tea Party.

Cu puţin timp înainte, un alt militant citise câteva pasaje din Coran, asimilate cu apeluri la ură împotriva creştinilor şi evreilor, rupând apoi paginile dintr-o ediţie de buzunar, în limba engleză, a Coranului.

În afara ziariştilor, acţiunea nu a atras decât câţiva turişti şi a fost urmărită de poliţişti, care au cerut numele martorilor, dar nu au intervenit.

Acţiunile au avut loc în ziua în care Statele Unite au marcat nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, iar un pastor american a anunţat, după mai multe zile de declaraţii contradictorii, că renunţă la planul de a arde 200 de exemplare ale Coranului în faţa bisericii sale din Florida.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat îngrijorat de posibilitatea ca şi alte persoane să recurgă la gesturi similare şi a avertizat că astfel de acţiuni pun în pericol viaţa americanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici