Militanţii islamişti responsabili de cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, condamnaţi la moarte

Cei şapte atacatori islamişti care au planificat şi finanţat un atentat, în 2016, într-o cafenea din capitala Dhaka, au fost condamnaţi la pedeapsa cu moartea, după ce au provocat moartea a 22 de persoane, majoritatea străini, anunţă site-ul postului BBC.

1172 afișări
Imaginea articolului Militanţii islamişti responsabili de cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, condamnaţi la moarte

Militanţii islamişti responsabili de cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, condamnaţi la moarte

Atacul efectuat în cadrul cafenelei Holey Artisan din Dhaka a fost realizat de un grup de cinci oameni care au luat ostatici. Opt oameni au fost acuzaţi de planificarea şi finanţarea militanţilor cu arme şi judecaţi, unul dintre aceştia fiind achitat.

Asediul, care a durat 12 ore, a marcat cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, provocând decesul celor 22 de persoane, majoritatea de cetăţenie italiană şi japoneză. Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, însă autorităţile din Bangladesh au contestat această asumare, condamnând un grup militant local, responsabil de efectuarea atacului.

Procurorul general de la Dhaka, Golam Sarwar Khan, a confirmat, la scurt dupa anunţarea verdictului, că acuzaţiile asupra celor şapte militanţi „au fost dovedite dincolo de vreun dubiu”. „Curtea le-a oferit ce mai mare pedeapsă”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici