Militanţii reţelei Stat Islamic au străpuns poziţiile defensive ale forţelor kurde la nord de Mosul

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au lansat, marţi, mai multe atacuri în zona Mosulului şi au străpuns poziţiile defensive ale forţelor peshmerga la nord de oraşul nord irakian, potrivit unor surse militare, citate de Reuters online.

1180 afișări
Imaginea articolului Militanţii reţelei Stat Islamic au străpuns poziţiile defensive ale forţelor kurde la nord de Mosul

Militanţii reţelei Stat Islamic au străpuns poziţiile defensive ale forţelor kurde la nord de Mosul

Acestea sunt cele mai ample atacuri ale militanţilor din ultimele luni, în condiţiile în care organizaţia teroristă a început să piardă tot mai mult teritoriu în urma conflictului împotriva mai multor inamici.

Comandantul unei miliţii creştine, care apăra zona împreună cu forţele peshmerga, a declarat că insurgenţii au străpuns poziţiile defensive în zona oraşului Tel Asqof, la 20 de kilometri nord de Mosul, şi pentru scurt timp au ocupat localitatea, însă au fost respinşi cu ajutorul raidurilor aeriene efectuate de coaliţia coordonată de Statele Unite.

Forţele teroriste au lansat şi atacuri pe frontul Bashiqa, dar şi în zona Khazer, la aproximativ 40 de kilometri vest de capitala kurdă Erbil.

Jabbar Yawar, secretarul general al forţelor Peshmerga a explicat că detaliile privind ofensiva sunt neclare, însă acesta a fost cel mai puternic atac din ultimele luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici