Militari americani participă la confruntări cu militanţi Stat Islamic, în Irak

Militari americani şi alţi membri ai coaliţiei conduse de Statele Unite participă la ofensiva lansată de miliţii kurde pentru eliberarea satelor situate la periferia oraşului irakian Mosul, o zonă ocupată de reţeaua teroristă Stat Islamic, informează site-ul agenţiei Reuters.

1871 afișări
Imaginea articolului Militari americani participă la confruntări cu militanţi Stat Islamic, în Irak

Militari americani participă la confruntări cu militanţi Stat Islamic, în Irak (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Un corespondent Reuters a observat militari străini în satul Hassan Shami, situat la câţiva kilometri de linia frontului. Militarii vorbeau în limba engleză, dar uniformele nu indicau naţionalităţile.

Însă, cel mai probabil, erau militari americani, chiar dacă acest lucru nu poate fi confirmat oficial.

"Militari americani şi din cadrul coaliţiei oferă consiliere şi asistă la operaţiunile miliţiilor kurde" (peshmerga), a declarat Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Miliţiile kurde au lansat o ofensivă pentru eliberarea satelor situate la periferia estică a oraşului Mosul, o zonă aflată sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici