Militari din 15 ţări, inclusiv din România şi Republica Moldova, participă la exerciţiul militar din Ucraina

Aproximativ 1.300 de militari din 15 state, inclusiv din România şi Republica Moldova, participă la manevrele militare iniţiate luni în nord-vestul Ucrainei, anunţă Departamentul american al Apărării, într-un comunicat oficial.

1063 afișări
Imaginea articolului Militari din 15 ţări, inclusiv din România şi Republica Moldova, participă la exerciţiul militar din Ucraina

Militari din 15 ţări, inclusiv din România şi R.Moldova, participă la exerciţiul militar din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit căpitanului Greg Hicks, purtătorul de cuvânt al Comandamentului european al Statelor Unite, exerciţiul anual fusese programat cu mult timp înainte de izbucnirea conflictului din Ucraina.

Aproximativ 1.300 de militari - din Ucraina, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Letonia, Lituania, R.Moldova, Norvegia, Polonia, România, Spania şi SUA - participă la exerciţiul Rapid Trident, în perioada 15-26 septembrie.

Exerciţiul militar se desfăşoară în poligonul Iavoriv, în nord-vestul Ucrainei.

Kievul acuză insurgenţii proruşi că ameninţă procesul de pace încălcând armistiţiul din estul Ucrainei, intrat în vigoare pe 5 septembrie după cinci luni de lupte soldate cu 2.700 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici