Militari ruşi au atacat, în mai multe rânduri, din Rusia, poziţii din estul Ucrainei, acuză SUA

Statele Unite susţin că au dovezi care confirmă că militari ruşi au lansat obuze de artilerie, de pe teritoriul rus, spre poziţii militare ale armatei ucrainene, în estul Ucrainei, afirmă Marie Harf, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

2174 afișări
Imaginea articolului Militari ruşi au atacat, în mai multe rânduri, din Rusia, poziţii din estul Ucrainei, acuză SUA

Militari ruşi au atacat, în mai multe rânduri, din Rusia, poziţii din estul Ucrainei, acuză SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost trase focuri de artilerie, din Rusia, spre poziţii ale armatei ucrainene", a afirmat Harf.

"În plus, Moscova a avut în mai multe rânduri intenţia de a trimite lansatoare de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei", a declarat Marie Harf.

După doborârea avionului malaysian, pe 17 iulie, "armament continuă să traverseze frontiera" spre Ucraina, a adăugat Harf.

Doi oficiali din cadrul Pentagonului au explicat, sub acoperirea anonimatului, că ruşii au sporit prezenţa militară la graniţa cu Ucraina, trecând de la 12.000 săptămâna trecută până la 15.000 astăzi.

"Pare a fi vorba de o sporire constantă", a subliniat un oficial.

Potrivit unor oficiali militari americani, după prăbuşirea zborului MH17, livrările de arme către rebeli au continuat. Echipamente militare sunt transportate la o bază în apropiere de Rostov, de unde sunt livrate ulterior către separatiştii proruşi, au anunţat ei.

Confruntările între rebeli proruşi şi armata ucraineană au continuat joi, concentrându-se în zone situate la frontiera ruso-ucraineană.

Premierul în exerciţiu al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a acuzat indirect Rusia, joi, că a contribuit la doborârea unui avion de vânătoare ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici