Militarii turci din străinătate au primit ordin să îi spioneze pe colegii care au dezertat - presă

Militarii turci aflaţi în misiuni în state occidentale au primit ordin să îi spioneze pe foştii colegi care au solicitat azil politic după lovitura de stat militară eşuată din iulie 2016, afirmă surse citate de WDR, NDR şi Süddeutsche Zeitung.

452 afișări
Imaginea articolului Militarii turci din străinătate au primit ordin să îi spioneze pe colegii care au dezertat - presă

Militarii turci din străinătate au primit ordin să îi spioneze pe colegii care au dezertat - presă (Imagine: Hepta)

Statul Major al armatei turce a emis recent un ordin prin care le cere militarilor turci care participă la misiuni NATO în Germania, în alte ţări europene şi în Statele Unite să desfăşoare operaţiuni de spionaj pentru localizarea fostilor colegi care au solicitat azil politic după tentativa de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016.

Ordinul li se adresează tuturor militarilor turci activi în ambasade din străinătate, în unităţi NATO şi în alte obiective din afara Turciei.

Numeroşi militari turci au dezertat şi au cerut azil politic în străinătate pe fondul suspiciunilor că ar fi fost implicaţi în tentaiva de lovitură de stat din 2016.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a demis zeci de mii de militari, magistraţi, jurnalişti şi profesori universitari după lovitura de stat militară eşuată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici