Milos Zeman a câştigat alegerile din Cehia, obţinând un nou mandat prezidenţial

Preşedintele în funcţie din Republica Cehă, Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a câştigat un al doilea mandat prezidenţial, obţinând un procent de 52% din voturi, în detrimentul academicianului Jiri Drahos, care nu deţine experienţă politcă, informează site-ul postului BBC.

1405 afișări
Imaginea articolului Milos Zeman a câştigat alegerile din Cehia, obţinând un nou mandat prezidenţial

Milos Zeman a câştigat alegerile din Cehia, obţinând un nou mandat prezidenţial

Al doilea scrutin prezidenţial din Cehia s-a desfăşurat vineri, 26 ianuarie şi sâmbătă, 27 ianuarie.

Milos Zeman, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 39% dintre voturi.

"Oponentul meu este cineva care nu a practicat încă politică", a declarat Zeman, vineri, depunându-şi votul.

Zeman, catalogat ca fiind pro-rus, este împotriva imigranţilor şi l-a sprijinit pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, în 2016. Tot în 2016, acesta a cerut organizarea unui referendum privind prezenţa Cehiei în Uniunea Europeană şi NATO, afirmând că totuşi susţine apartenenţa ţării sale la cele două organizaţii.

Totodată, Zeman a promovat apropierea de Rusia şi China şi a criticat decizia Germaniei de a primi imigranţi din ţări musulmane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici