Milos Zeman afirmă că agentul neurotoxic Novichok a fost produs în cantităţi mici în Cehia

Mici cantităţi de Novichok, un agent neurotoxic, a fost produs şi depozitat în Republica Cehă, a declarat joi preşedintele ceh Milos Zeman pentru un post de televiziune naţională, relatează site-ul agenţiei Tass.

685 afișări
Imaginea articolului Milos Zeman afirmă că agentul neurotoxic Novichok a fost produs în cantităţi mici în Cehia

Milos Zeman afirmă că agentul neurotoxic Novichok a fost produs în cantităţi mici în Cehia

"Am produs şi depozitat agentul neurotoxic Novichok, dar în cantităţi nesemnificative. Ştim unde şi când. Nu suntem ipocriţi. Nu ar trebui să minţin despre asta", a declarat preşedintele.

Şeful statului ceh a cerut Serviciilor de Informaţii să cerceteze dacă substanţa chimică folosită în atacul de la Salisbury ar fi putut fi produsă în Republica Cehă.

Administraţia Vladimir Putin a respins acuzaţiile privind implicarea în atac, explicând că sursa substanţei neurotoxice trebuie căutată în Marea Britanie, ori în ţări precum Cehia, Slovacia, Statele Unite şi Suedia.

"Anul trecut, în luna noiembrie, institutul Ministerului Apărării a testat o substanţă de tip A-230. Cantitatea era nesemnificativă. După test, a fost distrusă în totalitate", a recunoscut Zeman.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici